Få förhandsinformation om kommande produkter och exklusiva erbjudanden – Klicka här

Daglig användning med Yale Smart Video Dörrklocka

Här hittar du det stöd som behövs för att konfigurera Yale Smart Video Doorbell.

Daglig användning FAQ


  • Var lagras videor och bilder?

    För alla händelsebaserade inspelningar lagras videofilmerna i enhetens inbyggda flashminne och nås via aktivitetsflödet i Yale Home-appen. Om du har en Yale-prenumerationsplan lagras inspelningarna säkert i Yale-molnet istället för i enhetens lokala flashminne.

    För on-demand videoinspelningar eller ögonblicksbilder lagras all media i mobiltelefonens lagringsutrymme och kan nås via det inbyggda mediagalleriet i det mobila operativsystemet.

    Klicka här för mer information om prenumerationstjänsterna.

  • Hur spelar jag in videor eller bilder på min Yale Smart Video Doorbell?

    Det finns två metoder för att göra detta:
    Ett alternativ är händelsebaserade inspelningar där Yale Smart Video Doorbell automatiskt spelar in videor när rörelse detekteras. Detta görs enligt inställningarna i Yale Home-appen, du kan justera inställningarna på inställningssidan för dörrklockan.
    Det andra alternativet är att starta en livestreaming från Yale Smart Video Doorbell, på livestreamsidan i Yale Home-appen kan du välja inspelning för videoklipp och ögonblicksbild för bilder.

  • Hur spelar jag upp videofilmer från evenemang?

    Allt filmmaterial visas i Yale Home-apparnas aktivitetsflöde, bläddra till datum och tid, välj videon och spela upp.
  • Hur ser jag mitt aktivitetsflöde? 

    Med Yale Home-appen kan du få realtidsaviseringar när en rörelse upptäcks och kontrollera aktivitetsflödet.

    I Yale Home-appen väljer du menyn Aktivitetsflöde som visas gråmarkerad i bilden nedan:

  • Hur många videoklipp kan lagras i det lokala lagringsutrymmet för Yale Smart Video Doorbell?

    Som en vägledning har Yale Smart Video Doorbell cirka 3-4 dagars videolagring om den är inställd på 720p, 20 klipp per dag, 10 sekunder långa.Om kameran är inställd på att spela in i 1080P är lagringsgränsen cirka 2 dagar.

  • Kan jag ändra upplösningen på mina videoklipp och videostreaming?

    Ja, i Yale Home går du till Inställningar>Videoinställningar>Videoströmningskvalitet. Du kan välja låg (480p) medium (720p) och hög (1080p).

  • Är det möjligt att justera videoklippets längd när rörelsedetektering upptäcks? 

    Visst, i Yale Home-appen går du till Husinställningar >Välj inställningar för din Yale Smart Video Doorbell>Videoinställningar>Klipplängd. Du kan justera mellan 10 och 60 sekunder med hjälp av skjutreglaget.

  • Jag får många aviseringar från min Yale Smart Video Doorbell, hur kan jag justera detta så att jag bara får nödvändiga aviseringar?

    Du kan anpassa rörelsedetekteringen i Yale Home-appen under Husinställningar >Välj inställningar för din Yale Smart Video Doorbell>Inställningar för rörelsedetektering . Du kan justera så att endast människor detekteras och även justera rörelsedetekteringens känslighet. Du kan också justera tiden för återaktivering av rörelsedetektering under Avancerad inställning > Tid för återaktivering av rörelse och öka tiden från off till 60 sekunder. Detta kommer att minska antalet varningar i koncessionen.

  • Var kan jag se livebilder från min Yale Smart Video Doorbell?

    Om du har lagt till Yale Smart Video Doorbell till din favoritskärm kan du se livebilderna direkt härifrån.

    Alternativt kan du komma åt livevisningen genom att välja det kameraflöde du vill visa från kameralistsidan.

  • Är det möjligt att blockera vissa områden i kamerabilden, t.ex. om kamerabilden täcker min uppfart och mina grannar och jag inte vill att mina grannars område ska spelas in? 

    Självklart har du full kontroll, i Yale Home-appen går du till Husinställningar >Välj Yale Video Doorbell-inställningar> Rörelsedetekteringsinställningar> Sekretesszon>skapa sekretesszon. Välj de områden du vill blockera och spara sedan.

  • Vad är en detekteringszon? / sekretesszon?

    detekteringszon:
    Under inställningarna för Yale Smart Video Doorbell har du möjlighet att använda detekteringszoner. Detta innebär att du kan välja områden där du inte kommer att få rörelsedetekteringsvarningar från, alla andra områden är dina detekteringszoner som kommer att vara aktiva för rörelselarm.


    Vad är en sekretesszon?
    Under inställningar för varje Yale Smart Video Doorbell har du möjlighet att använda sekretesszoner. Det innebär att du kan välja områden där du inte kommer att kunna se eller spela in, de kommer att vara svarta områden. Detta används när du vill undvika att spela in områden som ligger utanför ditt fastighetsområde.

  • Hur återställer jag Yale Smart Video Doorbell och tar bort den från mitt Yale Home-konto?

    Under inställningarna för din Yale Smart Video Doorbell i Yale Home-appen hittar du alternativet Verktyg > Ta bort enhet. Om du väljer Ta bort enhet tas enheten bort från ditt Yale Home-konto och enheten återställs till fabriksinställningarna så att en ny användare kan konfigurera den.

  • På natten har min Yale Smart Video Doorbell ett antal lysdioder runt kameralinsens utsida, varför och kan dessa stängas av? 

    Det här är LED-lamporna för mörkerseende, du kan stänga av dem i Yale Home-appen Inställningar> Videoinställningar> Mörkerseende. Observera att bildernas tydlighet på natten kommer att påverkas så området måste vara väl upplyst.

  • Det finns en grön LED runt dörrklockssymbolen på framsidan av min kamera, varför? 

    Detta är status-LED:n och den tänds när rörelse detekteras, vilket gör att dina besökare kan se dörrklockans knapp på natten.

  • Hur kontrollerar jag batterinivån på min Yale Smart Video Doorbell?

    Batterinivån visas i avsnittet Inställningar i Yale Home-appen under Enhetsinformation, och visas i procent.

  • Hur bjuder jag in och delar åtkomst till min Yale Smart Video Doorbell med någon annan?

    I Yale Home-appen öppnar du menyn Gästlista genom att välja den gråmarkerade ikonen nedan

  • Hur många användare kan jag dela åtkomsten till min Yale Smart Video Doorbell med?

    Det finns ingen gräns för hur många användare du kan dela åtkomsten till din Yale Smart Video Doorbell med.

  • Hur kommunicerar jag via min Yale Smart Video Dörrklocka?

    När du trycker på Yale Smart Video Doorbell kommer din mobiltelefon att meddela dig via ett inkommande samtal. Svara på samtalet för att se och höra dina besökare, och du kan kommunicera direkt med dem. 

    Du kan också välja din Yale Smart Video Doorbell från Yale Home App-favoriterna eller kameralistsidan. Då öppnas liveströmmen enligt bilden nedan och du väljer högtalarikonen för att höra eller stänga av ljudet. Välj mikrofonikonen för att stänga av eller stänga av mikrofonen.

  • Hur ändrar jag storleken på miniatyrbilderna i kameran i appen?

    Det finns två olika lägen att välja mellan, små eller stora miniatyrer, du kan växla mellan varje inställning genom att trycka på ikonen som är markerad i de gula rutorna nedan.

  • När knappen för Yale Smart Video Doorbell trycks in, får alla ägare ett meddelande och kan alla ägare kommunicera via Yale Smart Video Doorbell samtidigt?

    Alla användare med delad behörighet kommer att få ett meddelande, alla användare kan svara, lyssna och prata.

    De användare som har svarat på aviseringen kommer dock inte att kunna höra och prata med andra användare med åtkomst via Yale Home-appen, de kan bara kommunicera med den person som tryckte på knappen för Yale Smart Video Doorbell.

    Om ingen svarar på anropet tar det timeout och stängs efter 30 sekunder.