Sportlovstider och familjen drar till fjällen. Takboxen är packad. Barnen är redo för några dagar med förhoppningsvis gnistrande vinterväder och perfekta förutsättningar för skidåkning. En familjevecka utan smolk i glädjebägaren, eller?

Nej, detta handlar inte om familjekonflikter eller trilskande tonåringar som vill göra på sitt eget sätt. Snarare om hur livet kan bli enklare, bekvämare och smidigare.

Tänk dig att vara på resande fot, långt hemifrån. Det är ju oftast en trevlig upplevelse. Samtidigt kan ditt hem hem fortfarande kräva din uppmärksamhet. Vem vattnar blommorna under din skidvecka? Kan morfar komma in i förrådet och låna några verktyg på tisdagkvällen? Vardagliga frågor – som kan besvaras på ett enklare sätt än du kanske tror.

"Det löser vi enkelt med extranycklar", säger du kanske. Men extranycklar betyder extrajobb – med att hålla reda på dem. Och på vem som har dem just nu. Extranycklar på vift kan dessutom skapa en hel del problem. Måste jag byta lås? När du väl har bytt lås så dyker säkert den borttappade nyckeln upp. Frustrerande!

Ett uppkopplat smart lås som Yale Doorman kan göra livet enklare. Mycket enklare. Om grannen behöver hjälpa dig med blomvattningen – lås upp ditt smarta lås på distans med appen Yale Home. Morfar kan enkelt hämta verktygen i förrådet – han låser själv upp med en tillfällig kod. Du sköter allt från din mobil. Smidigt, och helt oberoende av var i världen du befinner dig.

Via Yale Home har du full koll på vem som har låst upp, och när. Du ser även om dina dörrar med smart lås är stängda och låsta. Yale Home finns för både iPhone och Android och fungerar tillsammans med de smarta låsen Yale Doorman och Yale Linus.

Intresserad? Läs mer om våra smarta lås och appen Yale Home.