Att betala för ett larmsystem månad efter månad blir i längden en dyr historia. Fredrik i Stockholm hade tröttnat när han hittade en lösning från Yale. Nu är han kvitt månadskostnaderna och har full kontroll över tryggheten hemma. Produkterna i Yales smarta ekosystem gör det möjligt att på ett flexibelt sätt hitta rätt nivå på både säkerhet och trygghet.

Fredrik utanför Stockholm fick till slut nog av skenande kostnader för sitt hemlarm. 

I svenska hem är larmsystem ingen ovanlig företeelse. Tvärtom är det något du kan räkna med att se skymten av om du tar en promenad i ett villakvarter nära dig. Kanske har du ett larm själv? Då vet du säkert vad det kan kosta.

Fredrik som bor i en villa strax utanför Stockholm vet också. I många år betalade han för sitt larmsystem, varje månad.

Fredrik berättar:

– Till slut blev det ohållbart. Jag har betalat flera hundra kronor per månad i många år, dessutom med återkommande prisökningar. Helt utan att värdet har ökat för mig, säger Fredrik.

Eftersom Fredrik haft Yale Doorman i flera år var det helt naturligt att söka en lösning bland Yales produkter.

Man kan snabbt räkna ut vad hundratals kronor per månad blir under en längre period. En bra slant, som säkert kan räcka till en resa eller något byggprojekt för hemmet.

I Fredriks fall blev räddningen Yales smarta ekosystem med larm och kameror.

– Jag hade redan haft Yale Doorman i många år, så att utöka med larm och kameror var helt naturligt. Och dessutom helt utan ökande kostnader över tid.

I hörnet syns en rörelsedetektor från Yale Smart Alarm.

Fredrik har utrustat sin förortsvilla med larmkomponenter som rörelsedetektorer, magnetkontakter och en kraftig utomhussiren. Kamerorna hjälper till att hålla koll, både inomhus och i trädgården. Via appen Yale Home styr han systemet, och får även aviseringar om något sker i huset.

– Jag är min egen larmcentral. Om systemet uppmärksammar mig på något kan jag själv avgöra nästa steg. Yale ger mig helt rätt nivå av säkerhet.

En av fördelarna med Yales smarta ekosystem är du själv kan välja vilka komponenter som du vill använda.

Fredrik plockade själv fram verktygslådan, reste upp stegen och kunde snabbt komma igång med systemet. Via en Yale Installer Partner går det dock att få hjälp med installationen, något som Fredrik tror kan vara intressant för till exempel äldre.

Fredrik avslutar:

– För mig och mina behov är Yales smarta produkter helt rätt.

Produkterna i Yales smarta ekosystem gör det möjligt att på ett flexibelt sätt hitta rätt nivå på både säkerhet och trygghet.