Smarta lås är inte bara för villaägare. Det kan Peter Hesslin i Årsta vittna om. 
– Jag kan inte tänka mig att använda nycklar igen, säger Peter. Yale Linus är ett steg på vägen till ett enklare liv.

Smarta, digitala lås – är det något som bara villaägare och folk i radhus kan dra nytta av? Somliga tror fortfarande det. Men det är helt fel. Även du som bor i ett hus med många grannar kan skaffa ett smart lås och helt skippa nycklarna.

Peter Hesslin bor i Stockholmsförorten Årsta. Området ligger inkilat mellan Södermalm, evenemangsområdet kring Avicii Arena och industritäta Västberga. Årsta kännetecknas av flerbostadshus men även av stora grönområden längs med Årstaviken.

Peter har bestämt sig för att hemmanycklar är något som tillhör det förgångna, trots att han bor i lägenhet. Men han har faktiskt ett villaliv bakom sig.

– Ja, precis. Jag bodde i villa tidigare, säger Peter. Då hade jag ett Yale Doorman-lås, så man kan säga att jag har vanan inne.

Efter flytten till bostadsrätten i Årsta är det Yale Linus som gäller för Peter. Yale Linus är ett lås särskilt anpassat för lägenheter. För Peter var valet en självklarhet.

– Jag älskar digitala lås!, utbrister Peter. Jag kan inte tänka mig att använda nycklar igen.

Peter fortsätter sitt resonemang om varför smarta lås är vägen framåt:

– I dag använder vi mobilen till allt. Att låsa upp ytterdörren med en app känns därför helt naturligt.

Appen Peter syftar på heter Yale Home – ett smidigt sätt att hantera Yale Linus eller något av de andra smarta låsen från Yale. Yale Home funkar på både iPhone och Android-mobiler.

Ett nyckelfritt liv ger många fördelar. Att kunna släppa in hantverkare och familjemedlemmar på distans är en av dem. Yale Linus kan även låsas upp med hjälp av en knappsats, något som Peter har tagit fasta på.

– Jag har flickvän och fyra barn som alla har varsin kod till Yale Linus-låset. Supersmidigt!

Du kan montera Yale Linus på egen hand om du är vän med verktygslådan. I annat fall finns många duktiga låssmeder som kan hjälpa dig. Ett stort plus med Yale Linus är att låset ersätter vredet på insidan av dörren. Det blir därför ingen åverkan på dörren, och du kan enkelt återställa låset om det skulle behövas.

– Livet måste vara enkelt, avslutar Peter. Ett smart lås som Yale Linus är ett steg på vägen dit.

Läs mer om det smarta låset Yale Linus här