Mats Lundberg konstaterar att Yale Linus är en snygg och stilren produkt som han har stor nytta av. Men hur kan smarta lås hjälpa hundägare?  

En ganska vanlig missuppfattning är att det är förknippat med stora svårigheter att installera och använda smarta lås om man bor i ett hus med många grannar. Att villägare är de enda som kan ta till sig den här sortens teknik.

Mats Lundberg bevisar motsatsen. Han bor i en av Stockholms södra förorter och är till vardags sysselsatt inom IT. Han har insett fördelarna med smarta lås – något som är praktiskt även om man som Mats bor i lägenhet. Han har valt det smarta låset Yale Linus.

– Jag gillar teknik och använder larm och smart belysning på landstället, berättar Mats. Så för mig är det inga konstigheter att använda smarta funktioner även hemma i lägenheten.

Yale Linus är ett lås med många fiffiga funktioner – som tillsammans löser vardagsproblem och gör livet lite enklare. Mats förklarar vidare:

– Vi har använt funktionen för att låsa upp på distans, till exempel för att ta emot paket när vi inte är hemma själva. Det har även hänt att vi har släppt in någon som ska vattna våra blommor. Det har fungerat alldeles lysande, säger Mats.

Hemma i lägenheten tassar även en liten hund runt. Men ibland – oftast flera gånger per dag – behöver den komma ut. Kanske något som ett smart lås kan hjälpa till med?

– Vi kan absolut tänka oss att med hjälp av funktionerna i Yale Linus släppa in någon som ska rasta hunden, säger Mats.

Mats lyfter även fram att Yale Linus installeras utan åverkan på ytterdörren. Stora ingrepp som är svåra att återställa den dagen man flyttar blir på så sätt inget huvudbry. Även produktens utseende får tummen upp.

– Yale Linus är snygg och stilren, säger Mats.

Om man som Mats är teknikintresserad kanske han kan bjuda på några goda råd när det gäller smarta lås? Jodå, det kan han.

– Produkten måste vara enkel att använda, säger Mats. Jag har inga problem med att välja smarta produkter från olika leverantörer, men jag väljer bara kända varumärken. 

Slutorden från Mats lämnar inte kvar några tveksamheter:

– Vi har stor nytta av Yale Linus.

Läs mer om Yale Linus
Läs också: Ett enklare liv i lägenhet med Yale Linus